13 Mayıs 2009 Çarşamba

BROWNİE CHEESECAKE B&C

Brownie ve cheesecake ayrı ayrı bayıldığım 'iki' tatlıdır, şimdi ise birlikte bayıldığım 'bir' tatlı oldular. B&C pişirirken ayrı ayrı pişirilir diye düşünüyordum, sanki birlikte pişemez gibi ama birlikte de pekela pişiyorlarmış. Tarifi denerken bir sürü tereddütüm vardı; brownie altta kaldığı için çiğ kalabilirmi? Cheesecakein altı, bisküvi tabanı olmadığından kıvamı herzamanki gibi olacak mı? Pişirme süresi yeterli olacak mı ?... gibi ama hepsinin yersiz olduğunu anladım. Sizinde aklınıza bu gibi tereddütler olursa tarifi aynen uygulayın derim. B&C hakında çeşitli bilgiler almak isterseniz buraya tıklatı verin (nerde ve neyle yenir gibi) ben okurken çok eğleniyorum ve herzaman ekşi sözlüğün bilgilerine güveniyorum. Çünkü bir çok kişinin birçok fikri mevcut. Cheesecake yapmak için daha fazla bilgi diyorsanız buyrun Şimdiden afiyet olsun. malzemeler brownie taban için
  • 1 su bardağı şeker (140 gr)
  • 100 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 3 yemek k. dolu dolu un (90 gr)
  • bir tutam tuz
  • 300 gr bitter çikolata
yapılışı
  1. tereyağı ve bitter çikoltayı benmari usulu eritinve soğumaya bırakın.
  2. oda ısısına gelen çikolta ve tereyağını şekeri ekleyin ve mikserle iyice çırpın. yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın.
  3. unu ve tuzu eleyerek ekleyin ve bir spatula yardımıyla un kaybolana kadar karıştırın.
  4. 23 cm kelepçeli kalıba yada 20 cmlik kare bir kalıba dibini yağlayarak dökün ve üzerini düzeltin. 15 dk buzdolabında bekletin.
cheesecake için
  • 500 gr labne peyniri
  • 60 gr tereyağı (yumuşamış)
  • 1 + 1/3 bardak şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (20 gr)
  • yarım su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
yapılışı
  1. önce labnelerin fazla sularını alabilmek için süzgeçte bekletmemiz gerekiyor. çünkü labnenin içindeki fazla su miktarı cheesecakein yapısını bozuyor. bir süzgecin içine önce bir kat kaç peçete koyup labnenin içindeki fazla suların süzülmesini bekliyoruz. 1 saat kadar.
  2. labneyi orta hızda iyice çırpın. ardından şekeri ilave edip ipeksi bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. vanilya özütü ekleyin. çırpma işlemini durdurmadan yumurtaları tek tek ekleyin.
  4. kremayı ve iyice yumuşamış tereyağını ekleyin ve iyice çırpın.
  5. ardından eleyerek nişastayı ekleyin çırpın.
  6. buzdolabında beklettiğiniz brownienin üzerine dökün ve üzerini düzleyin.
  7. önceden 170 dercede ısıttığınız fırında 55 dk pişirin.
  8. pişirirken nemi sağlamak ve cheesecakein üzerinin çatlamasını önlemek için kabın yanına bir kase su koyun.
  9. chessecakein kenarları sabit ama ortası hafif sallanıyorsa kekiniz pişmiş demektir. fırının kapağını aralık bırakarak cheesecakein fırının içinde soğumasını sağlayın. daha sonra buzdolabında en az 8 saat kadar soğumaya bırakın.
  10. tazeliğini, buzdolabında muhafaza ettiğiniz taktirde 3 gün boyunca koruyacaktır.

Hiç yorum yok: