8 Mayıs 2009 Cuma

HELEZON KURABİYE


kurabiye çok güzelll, kurabiye çok güzelll yavaş yavaş gözleriniz kapanıyor, uyku haline geçiyorsunuz..... parmağımı şıklatınca bu kurabiyeyi yemiş kadar olacaksınız..... ŞIK

 Aslında kurabiye demek biraz yanlış olabilir çünkü bisküvi gibi kıtır kıtır ve gevrek oluyor. Evde illaki kurabiye kavanozu boş kalmasın diyorsanız, çay ve kahvenizin yanına bir tatlı istiyorsanız bu tarif size göre. Malzemeleri de çok basit, sürekli evimizde bulunan malzemeler olduğu için yapımı kolay. Tarifdeki ölçüler okadar idealki yapınca farkedeceksiniz, kurabiye hamuru ipek gibi oluyor ve istediğiniz şekli verebiliyorsunuz.
şeklin nasıl yapıldığı ise aşağıda yapılış kısmında bulabilirsiniz.



































malzemler
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 bardak nişasta
  • 2 bardak un
  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • zencefil yada tarçın
  • süslemek için hindistan cevizi




yapılışı
  1. Yumurta, yumuşamış tereyağı ve pudra şekerini yağ iyice eriyene kadar yoğurun. Nişasta ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  2. Unun 2 bardaklık kısmının tamamını eklemeden iyice yoğurun ve hamuru eşit şekilde ikiye bölün.
  3. Hamurun yarısına kakao diğer yarısına da zencefil yada tarçını ekleyip yoğurun. Hamurunuz ele yapışıyorsa kalan unuda ekleyip ele yapışmayıncaya kadar ayrı ayrı yoğurun.
  4. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurların ikisinide 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Birini diğerinin üzerine koyup uzunlamasına rulo şeklinde kıvırın.
  5. Rulo şeklini verdiğiniz hamuru 10-15 dk kesmesi kolay olması için buzlukta bekletin.Sertleştikten sonra 1'er cm kalınlığında kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  6. 180 derecede yaklaşık 25 dk üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
  7. Pişirdiğiniz kurabiyeleri ılındıktan sonra kenarlarına hafif bal sürerek hindistan cevizine bulayın. Bu işlemi pişirmeden önce de yumurta akına bulayıp yapabilirsiniz. ben hindistan cevizi pişip kurumasın diye fırınladıktan sonra yaptım. ( hindistan cevizi, şeker, ceviz, şekerleme v.s) 

Hiç yorum yok: