3 Mart 2009 Salı

SEBZELİ MUFFİN

Buzdolabınızın ücra köşelerinde yapayalnız kalmış havuç, kabak, taze soğan vs varsa bu tarif tam da size göre. hepsini küp küp doğrayıp yalnızlıklarını giderebilrisiniz. ilk sefer de tek kalmış sebzeleri değerlendirmek için yapsanızda ikincisinde bahanesiz kendinizi yaparken bulabilirsiniz. muffin kalıbınız yoksa normal bir kek kalıbına koyarak da yapılabilir. ama ben her zaman muffin kalıplarını tercih ediyorum kendimi firenlemek daha zor oluyor... evet! daha zor oluyor aklınızdan hangi sebze geçerse bu tarifte kullanmanız mümkün. sadece havuç, patates gibi sebzeleri biraz haşlamak gerekiyor.

Muffinin içindeki peynirin, kabağın, havucun hepsinin tek tek tatlarını alabiliyorsunuz benim muffinlerin sönük olmasının sebebi fazla çıkması için kalıpları az doldurdum, siz tıka basa doldurarak 12 tane şişko muffin elde edebilrisiniz. ben permesan peynirini kullandım, permesan p. yerine sert beyaz peynir yada eski kaşar kullanabilirsiniz. Muffin yapmak kolay olduğu gibi sonuçta çok lezzetli oluyor. muffin yapmanın püf noktalarında biri ıslak ve kuru malzemeleri ayrı ayrı karıştırmak ve unu hamurun içinde gözden kaybolana kadar karıştırmak gerekir.

malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/3 su bardağı çiçekyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı permesan peyniri
  • 1/2 su bardağı mısır
  • 2 orata boy patates
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 5 taze soğan
  • dereotu
yapılışı
  1. önce havuç ve patatesleri küp küp doğrayığ orata ateşte az suyla on dk. haşlayın.
  2. dere otunu kıyın ve diğer malzemelerin hepsini küp küp doğrayın kenarda bekletin.
  3. yumurta,yoğurt ve yağı çırpın un ve kabartma tozunu beraber eleyerek ekleyin. sadece kuru malzemeler karışana kadar çırpın.
  4. haşlanmış havuç ve patatesleri diğer sebzelerle ezmeden karıştırın. kalıplara eşit şekilde dağıtın. muffinlerin üzerine isteğe bağlı susam ve çörek otu serpe bilirsiniz.
  5. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk pişirin. ( not: aslın muffin çok uzun süre pişirilmez bu tarif sebzeli olduğı için pişirme süresi uzun)

Hiç yorum yok: