

malzemeler
- 900 gr labne peyniri
- 1+1/4 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 4 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 1/2 su bardağı krema
- 1 limon rendesi (tercihen)
- 1 su bardağı kepekli bisküvi (robattan geçirilmiş)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- yada benim yaptığım gibi yarım ölçü tart hamuru (tarif)
- 50 gr tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
- 1 limon kabuğu rendesi (yarım limon rendesi de yeterli)
- 1 limon suyu (ekşi sevmeyenler için yarım limon suyu yeterli)
- Önce bisküvileri erittiğinz tereyağını ve şekeri 23 cm lik kelepçeli bir kabın dibine bardağın arkasıyla iyice döşeyin. 180 derecelik fırında 9 dk pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Tart hamuru kullanacaksanız tarife uyarak yapın. temsili bir tarif isterseniz buyrun.
- 1 kg labneyi süzgece bir kaç kat peçete koyup yarım saat kadar süzün sonra ters çevirip aynı şekilde bi yarım saat daha süzün. tekrar ölçütüğünüz de 900 grmını kullanın.
- Süzdüğünüz labneyi şekerle birlikte pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpın.
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek ekleyin. ardından eleyerek unu, vanilyayı ve kremayı ekleyin. Kenarlarınıdan içine alarak sadece karışana kadar çırpın.
- Bu aşamada eğer seviyorsanız limon rendesi ekleyebilirsiniz.
- Daha önce hazırladığınız cheesecake tabanının üzerine dökün. Bir kaç kez tezgaha vurup içindeki hava kabarcıklarını çıkarın. Hatta yüzeye çıkan hava kabarcıklarını kürdan yardımıyla patlatı patlatıverin. Eğer bu işlemi yapmazsanız kekinizin çatlamasına neden olabilir.
- Fırın tepsisinin yanına nemi sağlaması için bir kase su koyun.
- 260 derecelik fırında 11 dakika pişirin.Daha sonra fırın ısı düğmesini 95 C dereceye getirin ve kekinin ortası sertleşmeye başlayıncaya dek fırının kapağını açmadan pişirin. Bu süre yaklaşık 40 dakika alır. Fazla pişirmemeye özen gösterin yoksa sertleşir.
- Fırının kapağını aralayarak soğutun.
- Soğuduktan sonra üstünü sıkıca kapayarak buzdolabında en az üç saat, tercihen bir gece bekletin. Servis için sıcak suya batıracağınız bir bıçakla kolay ve düzgünce dilimleyin.
- Sosu benmari usulu pişiriyoruz. Tereyağı hariç bütün malzemeleri su dolu kabın içindeki diğer kaba koyarak sürekli karıştırarak pişirin.
- Kısık ateşte ve hızlı hızlı karıştırarak yapmalıyız yoksa yumurtalar pişebilir. Hafif kaynamaya başladığında ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız sosa tereyağını ekleyip karıştırın. Sos soğuduğunda ister servis yaparken istersenizde dilimlemeden direk kekin üzerine döküp kullanın.
- Tercihen limonlu dondurma ile servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun...
7 yorum:
ellerinize sağlık hep böyle bir tarif arıyordum hemen deniyorum sevgiler...
yeliz hanım tarif başarılı .. biraz arman kırım ,biraz cenk gayet iyi bir netice olmuş
haa bir ekte benden,, soğuduktan sonra ızgara kısmında bir parçada üstünü pişiriyorum .hafifçe kızarıyor
levent morgök; kesinlikle Arman kırım ve Cenk bey... öneriniz içinde ayrıca teşekkürler ve tabi dikkatinize
Foг lаtest іnformаtion yοu hаvе
to visit inteгnеt and оn the wеb Ӏ fοunԁ this web site
aѕ a finest web ρage fоr
mοst up-to-ԁate updаtes.
My wеb-site - wedding dresses
Useful information. Foгtunаtе me I found
yоur website accidentallу, and Ӏ аm surprіѕed why this coincidence ԁid not took plаcе in adνance!
I bookmaгkеd it.
Here is my website SEOPressor V5
It's hard to find well-informed people on this topic, but you sound like you know what you're talkіng about!
Thаnκs
Here is mу web-site; seopressor version5
Yorum Gönder