24 Şubat 2009 Salı

MİNİ ETEKLİ FISTIKLI MAKARON


Fındıklı macarondan sonra şimdide antep fıstıklı macaron tarif aynı sadece fındık yerine fıstık koyuyorsunuz. Burdan bakabilirisiniz buyrun. Macaron için bir tarifim daha var ilerleyen zamanda onuda yapmak istiyorum daha çok yumurta akı daha az şekerle bilmiyorum nasıl olur. Denedikten sonra sizinlede paylaşırım. Fotoğraflarda belki farketmişsinizdir makaron eteklerim çok mini oldu ama lezzeti aynı.




Macaronlarım eteklendikçe insana daha bir şevk geliyor yapmak için. Mesela dün kuzenimle beraber yapmış olduğumuz macaronların etekleri neden mini oldu diye düşünüyorum sonra yine yapmak istiyorum acaba bu sefer nasıl olacak diye merak ediyor insan. Aslında en büyük püf noktalarından biride yumurta aklarını köpürtüp kuru malzemeleri ekledikten sonra bir süre karıştırmak gerekiyo akıcı kıvam alana kadar. Bazen yumurta aklarıyla alakalı olarak zaten kıvamı akıcı oluyor ozamanda sadece karışana kadar karıştırıp fazla kurcalamamak lazım.


 Bakalım şubat ayına daha ne kadar tarif sığdırabilirim. ama sıradaki tarif salyangoz kurabiye çok lezzetli ve afilli bi kurabiye. Badem ve kuru üzüm sevenlere...

Hiç yorum yok: