30 Eylül 2009 Çarşamba

milföy pizza

Elimde olmayan sebeplerden dolayı biraz uzun bir ara oldu ama neyse ki şu an da her şey yolunda... Bu tarif çok pratik akşam çaylarının yanına yada pazar kahvaltıları için süper bir lezzet. Pizzanızı nasıl seviyorsanız, evinizde kahvaltılık olarak ne varsa kolayca yapabilirsiniz. Biz ailecek bayıldık ister sıcak ister soğuk iki şekilde de lezettli nasıl dilerseniz. Hemen tarifi geçiyorum.
 malzemeler
  • 10 adet milföy (puf böreği)
  • 1 yumurta
  • 6 sosis
  • 6 kiraz domates
  • kaşar peynir (küp küp doğranmış)
  • zeytin
  • kekik,kırmızı biber
  • susam, çörek otu
yapılışı
  1. İç harcını hazırlarken milföy hamurlarını tek tek ayırın çözülmeye bırakın. Sosisleri doğrayın,peyniri ve zeytini istediğinz miktarlarda hazırlayın, domatesleri ister halka halka kesin ister bütün koyun. Bütün iç malzemeyi 1 yumurta ve tuzla karıştırın.
  2. Hamurları yuvarlak bir kalıpla hepsini kesin. 10 tane yuvarlak hamuru kenara ayırın. Kalan parçaları birleşene kadar yoğurup merdane yardımıyla açın.(hamur kabarmaz diye endişe etmeyin çok güzel kabarıyor.)) Tekrar yuvarlak kalıpla kesin daha küçük yuvarlak bir kalıpla çember olacak şekilde içlerini alın. Hamur bitene kadar bu şekilde devam edin. İçleri dolu olan hamurların üzerine çemberleri yerleştirin. Kenarları kabarmış, malzemeleri içine çökmüş 9 tane minik pizzanız olacak.
  3. İçlerine eşit şekilde malzemeri bölüştürün. Üzerine hem süs olması hem de lezzet vermesi açısından kekik,nane,susam,çörekotu serpin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin 180 derecede 15-20 dk pişirin. Çıkardıktan sonra üzerine ufak parçalar halinde tereyağı koyun yada zeytin yağı gezdirin. afiyet olsun..

Hiç yorum yok: