10 Eylül 2009 Perşembe

kıtır

Bayatlamış pidelerinizi değerlendirmenin en güzel yolu; Çorbalara kıtır yapmaktır bence. Ekmek kıtırından bile daha lezzetli oluyor pideden yapılmış kıtır... Üstelik kapalı bir kavanoz yada saklama kabında uzun süre saklayabilirsiniz. Domates çorbasının hemen arkasından bu kıtır tarifini koyayım dedim. Tarif demek yanlış olur aslında fikir diyelim. Ben biraz farklı olarak bu sefer sadece kızartmak yerine birde çeşitli baharat ve tereyağı ile lezzetlendirdim size de tavsiye ederim. afiyet olsun. malzemeler
  • bayat pide yada ekmek
  • çeşitli baharat; nane ve kırmızı biber
  • 1 kaşık tereyağı (bir kase kıtır ekmek için)
yapılışı; Bayatlamış pide veya ekmeği dilimlere ayırdıktan sonra küp küp doğrayın. Bir tepsiye yerleştririp fırınınızın ızgara ayarını açıp ekmekleri kızartın.(Bu işlemi teflon bir tavadada yapabilirsiniz.) Tavanın içinde erittiğiniz tereyağına dilediğiniz baharatı koyup kızdırın ve ekmeklerinizin üzerine döküp karıştırın işte bu kadar. İstediğiniz çorbada kullanabilirsiniz.

2 yorum:

Haydi mutfağa dedi ki...

deneyeceğim inşallah
teşekkürlee, elinize sağlık

yeliz dedi ki...

kıtır kıtır yemeniz dileğiyle sevgiler