22 Şubat 2009 Pazar

ÇİKOLATALI MİNİK TART



 Aslında bugün yazacağım tarif dün yaptığım alman pastası olacaktı ama fotoğraflarını çekmeye fırsat bulamadan puf!! yok oldular. Artık alman pastası başka bahara kaldı. Bende daha önceden yapıp fotoğrafladığım çikolatalı tartları yayınlamaya karar verdim. Tart yapmak kolay görünsede aslında zor zanaattır. Hamuru bazen çok sert olur bazen çok yumuşak bazen de kalın düşer arasını tutturmak biraz zordur.

  Bu tarifi çok iyi bir kaynaktan yıllardır takip ettiğim cafe fernando'dan aldım girip bir göz atarsanız hiç fena olmaz. Tart hamuru hakkında püf noktalarını oradan okuyabilirsiniz. Cafefernando'nun yapmış olduğu tart hamuru kakaolu ben onu biraz değiştirip sadece kremasını çikolatalı yaptım ama yok ben çikolata çok severim beni baymaz diyorsanız tart hamurunu da kakaolu yapabilirsiniz.



TART HAMURU
 malzemeleri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
NUTELLALI KREMA
 malzemeler
  • 270 gr bitter
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı nutella
  • süslemek için : ahududu,fındık,antep fıstığı
yapılışı
  1. unu, şekeri tuzu eleyerek karıştırın. mutfak robotu çalışırken içine küp küp doğradığınız tereyağını ekleyin. ufak ufak birleşmeye başlayınca yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın. hamuru buzdolabı poşetine koyup bir saat buz dolabında dinlendirin.
  2. ister 23 cmlik tart kalıbına yada benim yaptığım gibi küçük tart kalıplarına eşit şekilde paylaştırarak kalıplara elinizle dağıtıp yerleştirin. yaklaşık altı adet küçük tartınız oluyor.
  3. kalıplarınızın üzerine yağlı kağıt serin onun üzerine ise her yerine gelecek şekilde nohut koyun. bu şekilde önceden ıstılmış 180 derecelik fırında, küçük tart kalıbı olduğu için 18 dk pişirin. üzerindeki nohutları aldıktan sonrada bi 8 dk daha pişirin. eğer 23 cm tart kalıbı kulanacaksanız 25+8 dk olarak ayarlaya bilirsiniz.
  4. tartlarınızı soğumaya bırakın.
  5. çikolatayı ufak ufak parçalara ayırıp bir kenarda bekletin. ufak bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirip içine çikolataları koyup hızlı hızlı çikolatalar eriyene kadar karıştırın. ardından nutellayı da koyup karıştırın. bu şekilde soğumuş tartlarınız içine döküp soğumaya bırakın. eğer koymayı istediğiniz kuru meyve yada yemişlerin hafif gömülmesini istiyorsanız bu noktada serpin. üzerine süsleme yapacaksanız biraz donmasını bekleyin
  6. tartlarınızı servis yapmadan 4 saat kadar buzdolabında bekletin.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık hepsi çok gzel gözüküyor sevgiler

Adsız dedi ki...

SÜPERRRRR

Adsız dedi ki...

yeliz abla tarifler superrr ellerıne saglıkk:)adıbahce tugba:)

yeliz dedi ki...

teşekkür ederim tuğbacım bir gün sanada tattırmak dileğiyle...