24 Ağustos 2009 Pazartesi

KARNIYARIK

Öyle bir tatlı yapma derdine düşmüşüm ki yemek tarifi koymak aklıma bile gelmemiş. Neyseki sitemde nadide bir yemek tarifi olacak oda sevgili karnıyarık... Pek severim kendilerini hele birde yanında yoğurt yada daha güzeli cacık olursa yemede yanında yat. Bugün yada yarın ki iftar menünüzü karnıyarık, pilav ve cacık olarak değiştirebilirsiniz. Bu arada belki fotoğraflarda fark edilmiştir ama ben yine de söyleyeyim ufak boy bostan patlıcanı kullandım. Çünkü normal patlıcan herzaman bulunuyor ama bostanı bulmak zor. Tabi ki aynı tarifle normal patlıcanda kullanabilirsiniz. Ayrıntılı olarak hemen tarife geçiyorum. malzemeler
  • 300 gr kıyma
  • 4 ufak boy patlıcan
  • 1 orta boy soğan
  • 1/4 demet maydonoz
  • 4 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça (biber&domates)
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 50 gr tereyağı
  • çiçek yağı (kızartmak için)
  • tuz, karabiber
yapılışı
  1. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı şekilde soyun. İster bütün olarak ister ortan ikiye bölerek kullanın. Ben bütün tercih ediyorum. Çatalla birkaç yerinde delerek tuzlu suda iç harcını yapana kadar bekletin. (acısı çıkması için.)
  2. Soğanları küp küp doğrayın. Tencerede margarini eritin ve soğanları sararana kadar kavurun. Ardından kıymayı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun.
  3. 1 adet domatesi rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Salça, tuz, karabiber ve rendelediğiniz domatesi kıymalı harca ilave edin. Suyunu iyice çekene kadar yaklaşık 5 dk daha kavurun.
  4. Ocağın altını kapattıktan sonra ince ince kıydığınız maydonoz ve 2 biberi ilave edin.
  5. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kağıt havluyla iyice kurulayın. Kızmış bol çiçek yağında patlıcanları kızartın.
  6. Kullanacağınız fırın kabına patlıcanları yerleştirin, iki çatal yardımıyla patlıcanların orta kısımlarınndan açtırın. Azırladığınız kıymalı harcı patlıcanların ortalarına paylaştırın.
  7. 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirin. Yemeğinizin suyu kaynamaya başlamış ve koyulmuş olmalı. Fırından çıkarmadan 5 dk önce kalan 2 biberi ve domatesi dilimleyip üzerlerini süsleyin.
  8. afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ben bunu yerim...

yeliz dedi ki...

asıl ben seni yirim canım benim.