8 Kasım 2009 Pazar

karamelli sıcak çikolata




Bu sıcak çikolata tarifinin tadını anlatmak için, 'tatlı sanatının Picasso'su' olarak bilinen Pierre Herme'ye ait olduğunu söylemem, yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Pierre Herme hakkında daha fazla bilgi istiyorum diyorsanız,  bizzat gidip görmüş ve Pierre Herme tatlılarnı tatmış biri olarak Işıl Hanım'ın bloguna bir göz atın derim, lütfen tıklayınız. Sizde bu güzel kış gecelerinde kendinizi ödüllendirin ve bir fincan sıcak çikolata yapın. Tabi ki yanına bir kaç kurabiye ve bir yığın kalori alarak, olsun bence bu lezzete değer.




kaynak: Pierre Herme Chocolate Desserts uyarlanmıştır

Karamelli Sıcsk Çikolata
Malzemeler (2 kupa)
  • 500 ml süt
  • 60 ml su (1/2 çay bardağı)
  • 4 çorba kaşığı şeker (67 gr)
  • 110 gr eritilmiş bitter çikolata (%70  kakao)
yapılışı
  1. Süt ve suyu bir kapta kaynama noktasına getirin. Başka bir tencere yada teflon bir tavada şekeri orta ateşte eritin. İyice eriyip Karamel rengini almasını bekleyin. Beyaz bir zaminde karamel rengini alıp almadığını kontrol edin.
  2. Bu arada benmari usulu çikolatanızı eritin.
  3. Şeker, karamelize olduktan sonra sütten azar azar dökmeye başlayın. Ufak çapta patlamalar olabilir ellerinize dikkat edin. İlk döktüğünüzde süt kabarıp köpürecektir sürekli karıştırın. Köpüklenme bittikten sonra yavaş yavaş kalan sütü de ilave edip şeker içinde iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.
  4. Benmari yöntemiyle erittiğiniz çikolatayı da sürekli karıştırarak karamelli süte ilave edin. yaklaşık 1-2 dakika sonra metal bir kaşığı sıcak çikolataya bandırın kaşığın arkası pütürlüsüyle karıştırmaya devam eğer pütür yoksa servis yapabilirsiniz.
  5. afiyet olsun.

3 yorum:

beste dedi ki...

Merhabalar,ben o kurabiyeye bittim onun tarifi nerede? Sevgiler

yeliz dedi ki...

merhaba
o kurabiye sadece bir demo diyelim ama tarif yakında. teşekkürler beste hanım.

sevda dedi ki...

merhaba
geçen gece misafirlerime yaptım herkes çok beğendi teşekkür ederim ellerinize sağlık.